AlkoholDrogKarantén

Kedves Fórumozók!

Ez egy online fórum és névtelen segítőhely, karanténba szorult alkohol és droghasználók számára. 

A hosszú bezártság alatt előfordulhat, hogy nem jutsz hozzá a megszokott adagodhoz, de az is lehet, hogy többet iszol vagy szívsz és problémád adódik az alkohollal, vagy a drogokkal. 

Fontos, hogy ne veszítsd el a mértéket, tartsd meg a kontrollt és próbálj meg minél tovább józan maradni! Ha valaki a családodban érintett, vagy veled egy karanténban él, akkor neked is szükséged lehet támogatásra a hosszú hetek alatt.

Ezen a felületen megoszthatod a gondolataidat, érzéseidet és tapasztalataidat egy anonim és biztonságos légkörben olyanokkal, akik hasonló dolgokon mennek keresztül, mint te.

A fórum moderálását segítő szakemberek végzik, hozzájuk is fordulhatsz, ha segítségre van szükséged, őket a KékPont felhasználónév alatt találod meg.

Hogyha jobban szeretnéd körüljárni problémádat, van lehetőséged bizalmasan, kizárólag egy másik segítő személlyel konzultálni az online konzultációs felületünkön. Ezt itt érheted el: http://kekpont.hu/online-tanacsadas/ .

Bízunk a közösség erejében és egymás támogatásában, ezért mindenkit szeretnénk arra ösztönözni, hogy ossza meg érzéseit, tapasztalatait, segítő szándékát minősítésmentesen ebben az elfogadó térben.

A Kék Pont moderátorai abban az esetben írnak csak a fórumba, hogyha konkrét kérdés érkezett hozzájuk, illetve ha szükségesnek érzik a diskurzusba való beavatkozást, a moderációt. Fontos azonban, hogy ők hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között figyelik a fórumot, ezért az ezen az idősávon kívül érkező nekik szóló üzeneteket csak a következő hétköznap 10 órától tudják megválaszolni.

Krízishelyzet esetén kérjük, hogy hívd a Lelki elsősegély telefonszolgálatok 0-24 órában ingyenesen elérhető telefonszámát, ahol azonnali segítseget kaphatsz: 061 116-123

Az illegális drogok használata rendészeti és büntetőjogi kérdés is, ezért tudj róla, hogy ha a saját drogfogyasztásodról írsz a saját neved alatt, annak büntetőjogi következménye lehet. Ha bármit megosztanál vagy kérdeznél, azt ezen a fórumon megteheted, de a saját adatok megadása beazonosíthatóvá tesz. Ha drogjogi tanácsra van szükséged, keress minket bármelyik elérhetőségünkön!

Mi az, amire ne használd a fórumot?

Nem megengedett a fórumon az, hogy árulj, másokat beszerzési információkkal láss el, fogyasztásra buzdíts, valamint legalizációs törekvéseidet se itt oszd meg! Tilos bármiféle legális vagy illegális terméket ábrázoló fotó megosztása! Fontos továbbá, hogy kerüld a másik minősítését, tiszteljük egymást! Abban az esetben, ha ezt nem tudod betartani, felszólítás után törlésre kerülsz.

A Kék Pontról

A Kék Pont Alapítvány 1996 óta foglalkozik szerhasználók és családtagjaik segítésével.

Munkánk orvosi, pszichoszociális és közösségi szemléleten alapul. Két központunkban évente kb. 500 klienst fogadunk. Mintegy 50 munkatársunk között pszichiáterek, pszichológusok, addiktológiai konzultánsok, jogász és szociális munkások vannak. Kollégáink az egyéni konzultációk mellett család- és csoportterápiával foglalkoznak. Több éve végzünk online konzultációt. A Száraz November kezdeményezésünk a nagyivás – problémaivás tudatosításáról szól. Jelenleg az Alapítvány szolgáltatásai online érhetők el: www.kekpont.hu

Mielőtt regisztrálnál, kérjük, olvasd el az alábbi Moderációs Szabályzatunkat!

Alkohol és Drog Karantén Moderációs Szabályzat

Jelentkezz be itt a fórum megtekintéséhez!